Voor iedereen de juiste supplementen  

 

Supplementen zijn simpelweg een aanvulling op iets wat nog niet compleet is. Er bestaan supplementen voor verschillende doeleinden. Voor sporters zijn er diverse sportsupplementen, bodybuilding supplementen en fitness supplementen. Voor mensen die wel wat extra belangrijke voedingsstoffen kunnen gebruiken zijn er voedingssupplementen. Supplementen zijn er in verschillende soorten, zodat er voor iedereen een geschikt supplement verkrijgbaar is.

 

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen kunnen gebruikt worden als aanvulling op onze dagelijkse behoefte aan vitamines, mineralen en andere belangrijke bouwstoffen. Afwijkende eetpatronen zoals dat van vegetariërs en veganisten kunnen ervoor zorgen dat deze doelgroep bepaalde essentiële vitamines missen. Ook zwangere vrouwen, vrouwen die net bevallen zijn en / of borstvoeding geven, senioren, vrouwen in de overgang, kleine kinderen en mensen met een verlaagde weerstand zijn voorbeelden van bevolkingsgroepen die wel wat extra ondersteuning in het dagelijkse voedingspatroon kunnen gebruiken. Voor deze en andere mensen zijn er speciale supplementen verkrijgbaar die hen kunnen voorzien in de vitamine behoefte. Voedingssupplementen moeten dus niet worden gezien als een vervanging voor gezond eten. Als je denkt dat je een dag geen zin hebt in bijvoorbeeld fruit dan kan een vitaminepreparaat je tekort aanvullen, maar op langere termijn heeft je lichaam toch ook gewoon voedsel nodig waar het bouwstoffen uit kan halen. Met een vitaminepreparaat vul je slechts de gaten die vallen bij je dagelijkse manier van leven en eten.

 

Sportsupplementen

Krachtsport en duursport zorgen ervoor dat het lichaam extra z’n best moet doen om gezond te blijven. Tijdens het sporten worden spieren en gewrichten, maar ook organen tot het uiterste gedreven. Het lichaam verbruikt meer voedingsstoffen dan gemiddeld. Sportsupplementen bevatten belangrijke ingrediënten die het lichaam helpen vitaal te blijven. Er zijn sportsupplementen die voor het sporten gebruikt kunnen worden en supplementen die juist speciaal geschikt zijn voor na de training. De supplementen helpen het lichaam voor te bereiden op intensive inspanning en zorgen dat het lichaam de trainingen beter kan volhouden. Daarnaast zijn de supplementen bedoeld om spieren en gewrichten te helpen herstellen. Voor iedere tak van sport is er wel een geschikt sportsupplement. Bodybuilders die grote spieren willen kweken hebben baat bij andere supplementen dan bijvoorbeeld fitness fanatiekelingen die willen afvallen of hardlopers die langer willen trainen. Sportsupplementen zorgen voor extra kracht en doorzettingsvermogen.

 

Het nut van supplementen

Bijna voor ieder kwaaltje en voor iedere doelstelling is er wel een gepast supplement beschikbaar. Het nemen van supplementen is volkomen veilig, mits je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aanhoudt. Van de meeste supplementen is het nemen van een overdosis onmogelijk. Wanneer je teveel van een bepaalde vitamine of bouwstof binnenkrijgt is je lichaam zelf in staat deze weer uit het lichaam te krijgen, omdat vitaminepreparaten lichaamseigen stoffen bevatten. De meeste vitamines die je lichaam niet kan gebruiken plas je simpelweg weer uit. Toch is het verstandig om je te houden aan de aanbevolen dosering, omdat een teveel soms voor gezondheidsklachten kan zorgen.

Alhoewel ons lichaam uitstekend in staat is om zelf vitamines en bouwstoffen aan te maken, kunnen we vaak wel een extra steuntje in de rug gebruiken. Iedereen ervaart wel eens een verminderde weerstand of een tekort aan voedingsstoffen. Met een gepast supplement voorzie je je lichaam op een eenvoudige manier van wat extra energie en kracht.

dfa0ff17ad