Sportsupplementen voor nog meer resultaat  

 

Actieve sporters zijn volop in beweging. Omdat langdurige en intensieve inspanningen nogal wat van het lichaam vragen is het belangrijk om het lijf de nodige handvatten te geven om tussentijds te kunnen herstellen en om gezond te blijven. Sportsupplementen bevatten de juiste ingrediënten die helpen het lichaam in topvorm te houden zodat deze keer op keer weer topprestaties kan leveren.

 

Belangrijke bouwstoffen voor topsporters

Goede voeding en een gezonde manier van leven is voor topsporters zeer belangrijk. Vers fruit en verse groenten in het dagelijkse voedingspatroon vormen een belangrijke basis in het eetregime van fanatieke sporters. Daarnaast is de inname van vette vis en een goed stuk vlees op z’n tijd belangrijk om het lichaam te voorzien van essentiële vetten en eiwitten.

Topsporters hebben namelijk voldoende koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines en mineralen nodig om het lichaam in een goede conditie te krijgen en te houden. Deze voedingsstoffen zijn goed voor spieren, gewrichten, de organen en het algehele immuunsysteem.

 

Sportsupplementen als aanvulling

Omdat sporters die meerdere keren in de week trainen, meer nodig hebben dan de vitamines, mineralen en bouwstoffen die eerder genoemde voedingsmiddelen kunnen leveren zijn er sportsupplementen op de markt gebracht. Helaas bevatten de meeste voedingsproducten allang niet meer voldoende voedingsstoffen om gezond en fit te blijven.

Daarom is er een zeer divers aanbod van sportsupplementen, toegespitst op verschillende soorten sporten. De ene sport vraag namelijk om meer spieropbouw, denk aan bodybuilding en andere krachttrainingen, de andere sport heeft meer hulp nodig bij het uithoudingsvermogen, zoals bij hardlopers en zwemmers het geval is. Sportsupplementen zijn er dus voor iedere sport.

 

Voorbeelden van sportsupplementen

Tegenwoordig zijn er heel veel soorten sportsupplementen verkrijgbaar. Om je een voorbeeld te geven, hebben wij hieronder een aantal soorten uitgelicht;

 

Weight gainers

Er zijn zogenaamde weight gainers, die voedingsstoffen bevatten die ervoor zorgen dat je in gewicht en spiermassa toeneemt. Een belangrijk ingrediënt van dit soort supplement is de toevoeging van complexe koolhydraten. Deze koolhydraten zorgen ervoor dat je spieren continu van belangrijke voedingsstoffen worden voorzien.

 

Creatine

Creatine is een bestanddeel wat je in veel sportsupplementen zal terugvinden. Creatine zorgt voor extra spierkracht en helpt je lichaam bij de spieropbouw en het herstellen van de spieren na inspanning. Creatine helpt ook het uithoudingsvermogen te vergroten, wat bij veel sporten in je voordeel kan werken. Creatine bevordert over het algemeen de sportprestaties.

 

Whey eiwitten

Whey eiwitten zijn sportsupplementen die ervoor zorgen dat je eiwitspiegel op peil blijft. Dit supplement helpt je lichaam met herstellen na krachtige inspanning. Verzuurde spieren krijgen de kans om te genezen zodat er snel weer gesport kan worden zonder blessures.

 

Pre-workout supplementen

Zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden is dit sportsupplement bedoeld voor een goede voorbereiding voorafgaand aan de inspanning. Het bevat ingrediënten die je lichaam voorbereiden en helpen je betere resultaten te behalen. Van een pre-workout supplement krijg je meer uithoudingsvermogen en meer spierkracht.

 

1331030978_Supplementen_Flickr_John Jeddore2

Betrouwbare middelen

Sportsupplementen die verkrijgbaar zijn in Nederland zijn goedgekeurd voor de Europese markt. Daarvoor moesten ze aan strenge veiligheidseisen voldoen, waardoor je zeker weet dat de sportsupplementen die jij gaat gebruiken of reeds gebruikt betrouwbaar zijn. De meeste ingrediënten zijn natuurlijke stoffen die je lichaam zonder gevaar kan verwerken.